Details

Genre

Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)
Familie

PEGI

Platformen

Fall Guys: Ultimate Knockout

Fall Guys: Ultimate Knockout is een online battle royale party game waarbij 60 spelers het tegen elkaar opnemen tot er maar eentje overblijft. De game werd ontwikkeld door Mediatonic en wordt digitaal uitgegeven door Devolver Digital. De combinatie van chaotische spanning en slapstickhumor is dan ook even plezant om zelf te beleven dan om naar te kijken.

Fall Guys geeft een unieke draai aan battle royale, de populaire spelformule waarbij de last man standing wint. Om als allerlaatste Fall Guy over te blijven, moet je jouw stuntelige boontje op pootjes kwalificeren voor de volgende ronde. Dat doe je door zo snel mogelijk een hindernissenparcours af te leggen of samen te werken om sneller dan het andere team een bal vooruit te duwen. Wie zich tijdens de zenuwslopende finale het langste staande houdt, gaat met de overwinning (en de felbegeerde kroon!) lopen.

PEGI 3

Fall Guys is geschikt voor alle leeftijden en een ideale familiegame. De kleurrijke wereld lijkt gemaakt van snoepgoed, de besturing is kinderlijk eenvoudig en de grappige wezentjes stuiteren door de levels dat het een lieve lust is. Zelfs al krijgen ze een klap van een reuzegrote gummihamer of verdwijnen ze in een vijver van roze slijm, de uitschakeling is altijd grappig en nooit gewelddadig. Doordat er zoveel spelers zijn, duurt het ook nooit lang vooraleer je een nieuw potje kan starten.

Je hoeft als (groot)ouder ook niet bang te zijn voor schunnigheden van andere spelers. De interacties met andere spelers blijven beperkt tot een paar grappige signalen zoals zwaaien of een kip nadoen. Het is dus niet mogelijk om rechtstreeks in het spel met elkaar te chatten.

Het enige waar je wat voor moet opletten zijn de in-game aankoop van extra Kudos. Hiermee kan je nieuwe kostuums en kleurtjes voor je boontje kopen. Voor de meest zeldzame kostuums heb je echter kronen nodig en deze kan je enkel bemachtigen door het spel te spelen. Al bij al zijn de microtransacties dus aan de brave kant, maar je bent er toch maar beter van op de hoogte.