Details

Genre

First-Person Shooter (FPS)
Schieten

PEGI

Platformen

Apex Legends

Apex Legends is een first person shooter (FPS) ontwikkeld door Respawn Entertainment (makers van Star Wars Jedi: Fallen Order en Titanfall) en uitgebracht door Electronic Arts (Battlefield, FIFA, Need for Speed). Net als het spel Fortnite is het concept van Apex Legends een Battle Royale waarbij de spelers de laatste overlevenden moeten zijn onder tientallen andere spelers.

In deze online wedstrijden kunnen tot 60 spelers tegelijk worden samengebracht en spelen teams van 3 tegen andere teams van 3. De samenwerking binnen de ploeg is cruciaal om de overwinning te verzekeren.

PEGI 16

Apex Legends is een actiespel waarbij geweld een groot deel uitmaakt van de speelervaring. Het is daarenboven een schietspel (FPS) waarbij de speler uitgerust met wapens de tegenstander moet uitschakelen.

Apex Legends heeft een realistischere look en feel dan Fortnite’s cartooneske, bloedeloze stijl en is gericht naar iets meer volwassen spelers.

Online videogames is een must en het spel kan niet worden gepauzeerd. De battles kunnen snel afgelopen zijn, afhankelijk van het niveau van de speler, dus het is gemakkelijk om het spel te stoppen.

Apex Legends is een gratis spel (free-to-play) waarin het mogelijk is om aankopen (microtransacties) te doen om personages en de spelervaring te verbeteren. Er zijn veel aankoopmogelijkheden, dus moeten de uitgaven in de gaten worden gehouden. Het spel biedt ook regelmatig nieuwe contentbundels met allerlei elementen waaronder personages en wapens, maar deze zijn betalend. Zoals vele multiplayer games kan de tijd snel voorbijvliegen. Het is daarom belangrijk om toezicht te houden op de speeltijd en om samen goede afspraken te nemen.