Details

Genre

Schieten
Actie-Avontuur
Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 is een first-person actie-rollenspel dat werd gemaakt door CD Projekt en in Europa wordt uitgegeven door Bandai Namco. Het verhaal speelt zich af in Night City, een grimmige megalopolis die wordt geregeerd door schimmige technologiebedrijven en criminele organisaties. Het ideale speelterrein voor de huurling V, aan wie je in deze game gestalte geeft.

Zoals het een goed rollenspel betaamt, kan je uiterlijk, gender, vaardigheden en achtergrond van je personage zelf samenstellen. De open spelwereld biedt allerlei lucratieve opdrachten die je op verschillende manieren – brutaal of subtiel, met of zonder geweld kan verzilveren.

Vaak hebben je opdrachtgevers tegenstrijdige belangen en zullen je keuzes een invloed hebben op het vervolg van het verhaal en de relatie met bepaalde personages. Wanneer een klus compleet fout gaat, krijg je in je hoofd het gezelschap van Johnny Silverhand, een charismatische rockster die wordt vertolkt door Keanu Reeves, en die niet altijd het beste met je voor heeft…

Cyberpunk 2077 is visueel verbluffend, maar hou er wel rekening mee dat je om het spel in al zijn glorie te bewonderen een stevige game-pc nodig zal hebben. Voor de consoleversies wordt de pracht en praal een stuk teruggeschroefd. Dat is uiteraard jammer voor een game die het voornamelijk moet hebben van de sfeer.

PEGI 18

De grimmige wereld van Cyberpunk 2077 is helemaal niet geschikt voor kinderen. In de criminele onderbuik van Night City is gratuit geweld, prostitutie en drugmisbruik een constante en fluiten de scheldwoorden je om de oren.

Daarnaast brengt het spel expliciet vrouwelijke en mannelijke geslachtsorganen in beeld en zijn er verschillende scènes waarin seks wordt gesuggereerd.

Nog een speciale waarschuwing voor mensen die last hebben van fotosensitieve epilepsie. Bepaalde sequenties in het spel (braindances genaamd) bevatten snel flikkerende lichten die een epileptische aanval kunnen uitlokken.