Details

Genre

Actie-Avontuur

PEGI

Platformen

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Miles Morales is een actie-avonturenspel in het Marvel’s Spider-Man universum. Het spel is uitgebracht door Sony Interactive Entertainment en ontwikkeld door Insomniac Games, ook wel gekend als de studio die populaire reeksen als Spyro The Dragon, Ratchet and Clank en Resistance ontwikkelde.

Dit is het vervolg op Marvel’s Spider-Man uitgebracht in 2018. Dit keer treedt de jonge protégé Miles Morales in de voetsporen van mentor Peter Parker als nieuwe Spider-Man. Wanneer Peter voor de Daily Bugle wordt weggeroepen op een zakenreis naar Europa, draagt hij de fakkel over aan Miles. Nu is het diens beurt om door de stad te slingeren en de straten van New York misdaadvrij te maken. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Miles stuit op een gigantisch stadsconflict tussen de Roxxon Corporation, die zakencentra rond New York opent, en een straatbende die bekend staat als The Underground.


 

 

PEGI 16

Tijdens vechtpartijen gebruikt Spider-Man zijn superheldkrachten om vijanden uit te schakelen. De personages slaan, trappen en gooien elkaar tijdens gevechten. Sommige vijanden gebruiken hierbij ook pistolen of machinegeweren. Geweerschoten resulteren in kleine bloedspatten als de personages worden geraakt.

Sommige videofragmenten zijn gewelddadig. Zo wordt er bijvoorbeeld een personage met knuppels geslagen terwijl hij aan een stoel is vastgebonden. De verkoop van illegale drugs komt aan bod en af en toe is er gevloek in dialogen.

Spelers krijgen de mogelijkheid om DLC aan te schaffen in de vorm van cosmetische items (zoals outfits en skins) of uitbreidingspakketten.