Details

Genre

Actie-Avontuur
Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

World of Warcraft: Shadowlands

World of Warcraft: Shadowlands is een uitbreiding voor het online rollenspel World of Warcraft. De game werd ontwikkeld door Blizzard Entertainment en wordt uitgegeven door Activision-Blizzard. Shadowlands is maar liefst de achtste uitbreiding voor het populaire online rollenspel. Het origineel verscheen in 2004 en sindsdien zijn miljoenen spelers op avontuur getrokken in de online fantasiewereld Azeroth. 

Nadat je een online alter ego hebt aangemaakt – je kiest zowel een ras (zoals elf, ork, dwerg of trol) als een klasse (zoals tovenaar, paladijn, jager of krijger) – kan je dat personage sterker maken door het ontdekken van nieuwe gebieden en vervolledigen van quests. Deze leveren ervaringspunten, geld en betere wapenuitrustingen op. Die zal je stuk voor stuk nodig hebben om de grotere gevaren in het spel het hoofd te kunnen bieden.

World of Warcraft is een online rollenspel wat betekent dat duizenden personages in dezelfde spelwereld vertoeven. Je kan samen op avontuur – de meest uitdagende monsters moet je zelfs met tien of twintig personages tegelijk te lijf -, met elkaar handel drijven of elkaar uitdagen voor een vriendschappelijk duel. Spelers die vaak samenspelen kunnen zich permanent groeperen in gildes. Op die manier heeft World of Warcraft al tot heel wat vriendschappen (en zelfs huwelijken!) buiten het spel geleid.

Elke uitbreiding voegen de ontwikkelaars nieuwe gebieden en verhaallijnen aan de spelwereld toe, zodat fervente spelers hun tanden telkens in nieuwe content kunnen zetten en hun personages nog sterker kunnen maken. Dat kan het spel minder toegankelijk maken voor nieuwkomers, maar met Shadowlands wil de ontwikkelaar vooral nieuwe spelers lokken. Zo hebben de makers een volledig nieuw startgebied ontworpen om het spel te leren kennen, vooraleer ze je de mystieke Shadowlands insturen.

PEGI 12

Inhoudelijk is World of Warcraft geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Het lichte geweld is doorgaans gericht op fantasiewezens en wordt niet realistisch weergegeven, en ook grover taalgebruik komt slechts sporadisch voor.

Omdat World of Warcraft massaal inzet op het samenspelen kunnen spelers ongelimiteerd met elkaar chatten, zowel in het openbaar als in privé-chat. Het is wel mogelijk om bepaalde spelers te blokken, zodat je daar geen berichten meer van ontvangt.

Naast de eenmalige aankoop van het basisspel en de uitbreiding ook een maandelijks abonnement nodig om World of Warcraft te spelen.

Tot slot heeft deze game zoveel te bieden dat je erg gemakkelijk uren aan een stuk kan blijven doorspelen. Maak daar dus zeker gerichte afspraken over met een (klein)kind.