Details

Genre

Actie-Avontuur
First-Person Shooter (FPS)

PEGI

Platformen

Deathloop

 

Met een kater van jewelste word je wakker op de kust van een onbekend eiland. Eerste orde van de dag: te weten komen wie je bent en wat je daar in godsnaam doet. Als niet veel later de kogels om je oren fluiten, ontdek je dat je Colt heet en dat je het geliefkoosde doelwit bent van elk personage dat je pad kruist. Nadat je onvermijdelijk het onderspit delft, ontwaak je opnieuw op dezelfde verlaten kust.

 

Jij bent trouwens niet de enige die vastzit in deze tijdlus. Alle inwoners van de eilandengroep Blackreef genieten van de voordelen van instant reïncarnatie. Het is het werk van acht briljante geesten, de Visionaries, die zo een decadent leven zonder gevolgen kunnen leiden. Om een einde te maken aan dat eeuwigdurende feestje, zal je de acht James Bond-achtige slechteriken in één en dezelfde dag moeten omleggen.

Daarvoor beschik je niet enkel over het betere wapentuig, want net als 007 heeft Colt wel meer trucjes achter de hand. Door het uitschakelen van een Visionary erf je immers een psychische superkracht. Denk aan: een korte afstand teleporteren, vijanden vanop een afstand wegslingeren of tijdelijk onzichtbaar worden. Deze game geeft je bovendien erg veel vrijheid om Visionaries op een creatieve manier uit de weg te ruimen.

Julianna, een taaie tante uit het verleden van Colt (al weet hij dat zelf niet meer), zal er alles aan doen om je missie te dwarsbomen. Cool is dat deze Julianna’s andere spelers zijn die jouw spel binnendringen. Omgekeerd kan jij ook de rol van Julianna spelen om andere Colts het leven zuur te maken. Ook Julianna heeft superkrachten, dus tijdens zo’n confrontatie vliegen de vonken er stevig af.

De game bevat een asynchrone multiplayermode waarin online spelers je spel kunnen binnendringen. Je kan dit ook afzetten.

PEGI 18 

Verscholen achter het stijlvolle design van de spelwereld, is Deathloop een gewelddadige video game waarin je heel wat mensen moet vermoorden. Of je er nu voor kiest om ze met kogels te doorzeven, hun nek te breken of van een hoge klif te slingeren, het geweld wordt realistisch in beeld gebracht. En ook het taalgebruik van de personages is niet geschikt voor kinderoortjes.