Details

Genre

Actie-Avontuur
Simulatie

PEGI

Platformen

Kerbal Space Program

 

In Kerbal Space Program heb je de leiding over het ruimteprogramma van het buitenaardse volk, de Kerbals. Deze schattige kleine groene wezentjes, die doen denken aan de minions uit de film Despicable Me, bewonen de planeet Kerbin. Dat is een planeet in een fictief sterrensysteem dat veel gelijkenis vertoont met ons zonnestelsel.

 

Als speler sticht je kolonies om materialen te verzamelen en allerlei raketonderdelen te bouwen zoals motoren en brandstofblikken. Je bouwt ook ruimtestations en basissen om het bereik van je expeditie uit te breiden. Met behulp van een creatie-tool stel je deze onderdelen samen en kijk je of de Kerbals hun schepen in een baan om de aarde kunnen krijgen, naar één van de twee manen van Kerbin of zelfs naar een andere planeet.

 

De speler leert door trial and error. Veel lanceringen mislukken en eindigen in explosies. Je kan zelf ook in je ruimteschip kruipen en complexe manoeuvres uitvoeren. De videogame heeft ook een carrièremodus met een reeks missies, een beperkt budget om onderdelen te kopen en een personeelsmanager. Er is ook Wetenschap-spelmodus waarin je allerlei ruimte-experimenten uitvoert om nieuwe technologieën te ontwikkelen en meer te leren over ruimtevaart. Ideaal voor in de klas.

 

PEGI 3

Kerbal Space Program is een leerrijke simulatiegame voor wetenschapsminnende spelers met een liefde voor ruimtevaart. Ze leren de grondbeginselen van raketwetenschap en realistische, moderne ruimtevluchten. Spelers gebruiken hun creatieve geest om hun eigen ruimteschip te bouwen dat vliegt (of niet) op basis van realistische aerodynamica en natuurwetten.

 

De game heeft een steile leercurve, voornamelijk voor jongere spelers. Veel lanceringen eindigen in catastrofes en explosies. Meestal overleven de Kerbals het, maar soms verdwijnen ze. De overleden astronauten worden niet in beeld gebracht.