Details

Genre

First-Person Shooter (FPS)

PEGI

Platformen

Far Cry 6

 

Als speler kom je terecht op het fictief Caribisch eiland Yara, waar dictator ‘El Presidente’ Antón Castillo de scepter zwaait en zijn zoon als troonopvolger ziet. Je kruipt in de huid van guerrillastrijder Dani Rojas, die het terreurregime van Castillo omver wil werpen.

 

Far Cry 6 is de nieuwste game in de razendpopulaire Far Cry-reeks. Far Cry-games zijn open wereld games waarin de speler in de weelderige en wilde natuur wordt geplaatst en strijdt tegen één of meer despoten die een regio met ijzeren vuist regeren.

 

Spelers kunnen aan het begin van het spel kiezen om als de mannelijke of vrouwelijke hoofdrolspeler te spelen, zonder dat dit enige invloed op de verhaallijn van de videogame. Far Cry 6 biedt spelers een spelwereld die flink gevuld is met activiteiten. Zo kan je op schattenjacht gaan, racen, maar ook gewone burgers of guerrillastrijders helpen. Om het spel uit te spelen moet je checkpoints bevrijden, geleidelijk terrein winnen, de drie regio’s van Yara zien te bevrijden en een bikkelharde confrontatie aangaan met Antón Castillo en zijn handlangers.

 

PEGI 18

Far Cry 6 is gewelddadige game en is niet geschikt voor minderjarigen. Er zijn scènes van martelingen, executies, geweld tegen dieren, om er maar een paar te noemen. Er wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van scheld- en vloekwoorden en personages drinken alcohol en gebruiken af en toe drugs. Er zijn ook verwijzingen naar prostitutie, mensenhandel, slavenarbeid en andere criminele activiteiten.

 

De Season Pass kan worden aangeschaft, waarbij je toegang krijgt tot extra content waaronder nieuwe missies, personages en cosmetische voorwerpen.