Details

Genre

Simulatie
Actie-Avontuur

PEGI

Platformen

Disney Dreamlight Valley

Disney Dreamlight Valley is een kleurrijke avonturengame waarin je bekende Disney en Pixar figuren helpt om een kwaadaardige kracht te verdrijven. Vervul voor hen opdrachten en voer dagelijkse taken uit om het magische koninkrijk naar zijn vroegere glorie te herstellen.

Dreamlight Valley was ooit een droomwereld waar de Disney en Pixar personages in harmonie leefden. Tot er plots over het hele land doorns begonnen te groeien en beetje bij beetje de herinneringen aan deze wonderlijke plek wegvaagden. De hopeloze inwoners van Dreamlight Valley konden nergens anders heen en trokken zich terug achter gesloten deuren in het Dromenkasteel.

Het is aan jou als speler om de verloren verhalen weer op te graven, soms letterlijk, en zo de magie terug te brengen naar deze magische vallei. Maak een zelf ontworpen personage aan en verken de wondere Disneywereld. Je zal figuren zoals Goofy, Wall-E en De Kleine Zeemeermin helpen met gevarieerde opdrachten, zoals vissen vangen, stenen kapot slaan, gewassen oogsten en vooral de duistere doorns wegtoveren.

 

PEGI 3

Disney Dreamlight Valley is geschikt voor zelfs de jongste spelers. Er komt geen geweld in voor en de taken die je krijgt zijn simpel om uit te voeren, meestal met de druk van één knop. Om vooruit te komen in het spel, moet je wel specifieke opdrachten uitvoeren en hierbij kunnen de jongste spelers misschien wat hulp gebruiken, vooral omdat de game niet in het Nederlands beschikbaar is.

Sommige personages komen enkel buiten op vaste uren en dus moet je je speelsessies afstemmen naar hun schema, wat voor kinderen soms lastig kan zijn.

Disney Dreamlight Valley is een free to play videogame en is gratis speelbaar op alle platformen (betalende Early Access wordt vervangen door free-to-play in 2023) en biedt wel in-game aankopen aan waarbij spelers echt geld kunnen uitgeven voor cosmetische items zoals hoeden, T-shirts en andere kledij.