Details

Genre

Actie-Avontuur
Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

Gotham Knights

Gotham Knights is de spirituele opvolger van de Batman Arkham-reeks en speelt zich af in een vervallen Gotham City waar Batman dood is. Het is aan een getrainde bende DC Super Heroes, waaronder Nightwing, Batgirl, Red Hood en Robin om de fictieve stad in deze turbulente tijden te redden.

Court of Owls, een grote criminele organisatie heeft de straten van de stad overgenomen en het is de taak van de speler om de criminelen af te schrikken, de politie in het gareel te houden en de inwoners van de stad hoop te geven. De speler kan in de vijf verschillende gebieden van Gotham patrouilleren, alleen of met een andere speler, en criminele activiteiten verstoren.

Als speler moet je de verdwijning van Batman onderzoeken en je komt daarbij in conflict met Court of Owls en haar legioen van bloeddorstige moordenaars, de Talons. Als een van de vier superhelden, doorkruis je de stad over land en door de lucht op zoek naar criminele bendes en schurken. Elk personage heeft unieke wapens, vaardigheden en krachten om ze te verslaan in epische gevechten. Naarmate je verder komt in de videogame, ontrafel je de geheimen uit de duistere geschiedenis van Gotham.

 

PEGI 16

Hoewel de campagnemodus solo kan gespeeld worden, bevat de game ook een multiplayermodus voor twee spelers, waarbij de tweede speler op elk moment kan invallen. In Heroic Assault kan je het zelfs met vier spelers tegen vijanden opnemen in een arena-modus.

De gameplay is een mix van stealth, razendsnelle gevechten en brutale genadeslagen. De speler gebruikt allerlei soorten wapens, pistolen, machinegeweren en raketwerpers om vijanden uit te schakelen.

Gotham Knights bevat in-game aankopen in de vorm van DLC.

Sommige dialogen in deze game bevatten grof taalgebruik.