Details

Genre

Actie-Avontuur
Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

God of War Ragnarök

God of War Ragnarök is ondertussen het negende deel in de actievolle franchise en vormt het rechtstreekse vervolg op God of War uit 2018.

Net zoals zijn voorganger God of War wordt de game opnieuw ontwikkeld door Santa Monica Studio en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment.

In God of War Ragnarök volgen spelers opnieuw hoofdpersonage Kratos en zijn zoon Atreus. Zoals de titel reeds laat uitschijnen focust de game zich op Ragnarök, een gebeurtenis uit de Noorse mythologie die verwijst naar de ondergang van de wereld, inclusief de goden. Spelers dienen bondgenoten te verzamelen in de Noorse wereld om zich voor te bereiden op deze onheilspellende eindstrijd.

God of War RagnarokGameplaygewijs blijft de game trouw aan zijn focus op actie, avontuur en het verkennen van de gedetailleerde spelwereld. In de singleplayer campagne ontgrendelen spelers een veelvoud aan wapens en vechtmoves om vijanden op brute wijze een kopje kleiner te maken (vaak letterlijk). Ook worden er materialen verzameld om zo de uitrusting van de personages te verbeteren en steeds sterker te worden. Spelers die niet op zoek zijn naar een uitdaging hoeven zich echter niet te verdiepen in de RPG-elementen en diverse vechtmoves. Een lagere moeilijkheidsgraad kiezen zorgt ervoor dat spelers zich kunnen focussen op het verhaal en zich geen zorgen moeten maken over lastige gevechten.

 

PEGI 18

Terwijl Kratos in de vorige God of War wat braver is geworden, legt God of War Ragnarök opnieuw wat meer de focus op brute actie. Kratos aarzelt niet om met zijn magische bijl in vijanden te hakken en is niet vies van een onthoofding meer of minder. Ook zijn er regelmatig vloekwoorden te horen.

De game biedt een ruime waaier aan toegankelijkheidsopties, zoals het verbeteren van de leesbaarheid van de diverse interfaces en ondertiteling, alsook het wijzigen van de controller lay-out en diverse opties om de game beter speelbaar te maken voor spelers met een visuele beperking. De game ondersteunt Nederlandstalige en Franstalige ondertiteling, alsook een Franstalige voice-over.