Details

Genre

Actie-Avontuur

PEGI

Platformen

Stray

In de charmante indiehit Stray kruipen spelers in de vacht van een verdwaalde kat die moet zien te overleven in een dystopische cyberpunk-wereld.

Samen met de vriendelijke drone B-12 voert de speler verschillende opdrachten uit voor de robots, om zo meer context te krijgen bij de geschiedenis van de mysterieuze spelwereld.

Qua gameplay is de game helemaal niet moeilijk om onder de knie (of poot) te krijgen en ook de puzzels vormen niet meteen een grote uitdaging. De eenvoudige missies bestaan meestal uit het verzamelen van items. Dat verloopt echter niet volledig zorgeloos, want spelers worden bedreigd door twee types vijanden: Zurks, een vorm van extra grote insecten en Sentinels, drones die naar de kat schieten wanneer deze in hun gezichtsveld komt. Het geweld wordt echter tot een absoluut minimum beperkt en de meest memorabele momenten zijn vooral het uithalen van kattenkwaad -zoals verfpotten omvergooien- en een schaakmatch verpesten -door op het speelbord te springen.

Deze game vereist geen nauwkeurige inputs van de speler, simpelweg de actieknop ingedrukt houden, is voldoende om de behendige kat elegant over obstakels te laten klimmen.

 

PEGI 12

In sommige segmenten is de kat gekwetst, maar er is nooit bloed te zien. De viervoeter kan wel degelijk sterven, maar wanneer dat gebeurt wordt het scherm even rood en wordt de videogame terug hervat vanaf het laatste opslagpunt.

De game heeft geen voice-over en spelers moeten dus aflezen, maar dankzij de ondersteuning van een grote diversiteit aan talen (zoals Nederlands en Frans) zou dat ook voor jongere spelers geen probleem mogen zijn.

Er zitten wat donkere thema’s verborgen in het spel -zoals verwijzingen naar het einde van de mensheid, maar die komen minder uitdrukkelijk naar voren en kunnen worden ontdekt door de omgeving te verkennen.