Details

Genre

Racing

PEGI

Platformen

Gran Turismo 7

Het zevende deel in de langlopende racesimulatorreeks is groter dan ooit. Vanaf het begin kan de speler kiezen uit meer dan 420 realistisch nagemaakte auto’s, waaronder klassiekers en hypermoderne superwagens, elk met een ander weggedrag en de mogelijkheid om ze te tunen tot een pronkstuk van je collectie.

Gran Turismo heeft een verbluffende hoeveelheid speltypen, waaronder Arcade, Rijschool en GT-Campagne. Uiteraard keert het vertrouwde speltype Simulatie terug, waarin spelers in een singleplayer-campagne auto’s kopen en verkopen om te racen en nieuwe auto’s alsook uitdagingen te ontgrendelen. Spelers kunnen ook hun rijvaardigheden testen in het speltype Sport. GT7 bevat tevens een online multiplayer-mode, waarin de speler zich kan aansluiten bij een internationale community van coureurs die tuning tips, foto’s en racestrategieën uitwisselen.

 

PEGI 3

Gran Turismo is een simulator, wat betekent dat je tegen andere auto’s kan botsen en betrokken kan raken bij auto-ongelukken. Maar deze leiden niet tot verwondingen, de auto’s zelf worden niet gedeukt of vernield en het is niet mogelijk mensen te raken.

Het besturen van de auto’s is gemakkelijk te leren, maar de latere races vereisen kennis van je voertuig, rijvaardigheid en het toepassen van de lessen die je op de circuits hebt geleerd. Sommige spelers hebben vaardigheden en lessen uit eerdere Gran Turismo-games gebruikt om professionele coureurs te worden.

In deze videogame kunnen spelers virtuele valuta kopen, waarmee auto’s en andere voorwerpen aangeschaft worden. Er is een rubriek “Museum”, over de geschiedenis van de sport, met verwijzingen naar de oorlog en mensen die alcohol drinken en sigaretten roken.