Details

Genre

Sport

PEGI

Platformen

Nintendo Switch Sports

Nintendo Switch Sports is de nieuwste game in de Nintendo Sports-reeks waarvan de originele game uitkwam in 2006 op de Nintendo Wii. In Nintendo Switch Sports doe je mee aan verschillende sportactiviteiten door zelf te bewegen en gebruik te maken van motion controls.

Je beweegt in het echt om een personage te besturen met de Nintendo Joy Con-controller. Zwaai je racket zachtjes op het juiste moment bij tennis, rol de bal recht vooruit of geef hem een kleine curve bij bowlen. Je bewegingen worden nauwkeurig nagebootst dankzij de Joy-Con controller.

Je verkent een fictief sportcomplex genaamd Spocco Square, met daarin drie sporten uit eerdere Wii Sports-games, tennis en bowlen uit Wii Sports en zwaardvechten uit Wii Sports Resort alsook drie gloednieuwe sporten: voetbal, volleybal en badminton. Golf zal eind 2022 via een gratis update toegevoegd worden.

 

PEGI 7

Net als in Wii Sports Club op de Wii U kan je in Switch Sports online spelen en het opnemen tegen spelers van over de hele wereld. In online en lokale multiplayer kan je een avatar volledig personaliseren en elementen kiezen zoals uiterlijk, huidskleur en emotionele reacties bij het winnen en verliezen. De speler kan ook deelnemen aan Pro Leagues en de hoogst mogelijke wereldrangschikking bereiken.

Zwaardgevechten bevatten mild geweld tegen mensachtige personages, waarbij de spelers hun tegenstanders met zwaarden proberen te raken. Het geweld en de reacties zijn cartoonesk van aard en er zijn geen wonden of blood.

De regels en puntentelling zijn voor elke sport vereenvoudigd. De bewegingsbesturing is makkelijk en moedigt spelers aan om op te staan en rond te bewegen, wat sommige kinderen ertoe kan aanzetten om de echte sport te ontdekken. Voorzie voldoende bewegingsruimte om ongelukken tussen fysieke spelers of met voorwerpen te voorkomen.

Extra in-game aankopen zijn beschikbaar voor items. Een betalend Nintendo Online-abonnement is vereist om online te spelen.