Details

Genre

Schieten

PEGI

Platformen

Splatoon 3

In Splatoon 3 kruipen spelers in de huid van Inklings of Octolings, inktvisachtige wezens, die een bruisende en kleurrijke wereld bewonen en voor hun plezier met verfpistolen tegen elkaar vechten.

De Splatoon-reeks staat vooral bekend om zijn online multiplayer modus waarin spelers het tegen elkaar opnemen in spectaculaire gevechten. Maar Splatoon 3 bevat ook een uitgebreide campaignmodus waarin je speelt als Agent 3, een lid van het Squidbeak Splatoon dat vecht tegen het kwaadaardige Octarianenleger, dat de Great Zapfish heeft gestolen. Tijdens het avontuur doorkruis je verschillende niveaus om de verloren stad Splatlantis te bereiken.

 

De online multiplayer modus bestaat uit grondoorlogen waarbij de speler terrein verovert door het vol te schieten met inkt en vliegensvlug te wisselen tussen een mensachtige vorm en zwemvorm. Het team dat het meeste terrein weet te claimen, voordat de tijd om is, wint.

 

Splatsville, midden in de zonovergoten Splatlands, is de centrale hub van de game. Spelers kunnen hun kluis personaliseren om hun eigen smaak te laten zien alsook wapens, uitrusting en voorwerpen showen.

 

PEGI 7

Spelers hebben een groot arsenaal aan nieuwe en aangepaste wapens tot hun beschikking, evenals alle wapens uit eerdere games. Ze kunnen ook andere spelers ‘splatten’ door ze te bedekken met verf, waardoor ze ontploffen en snel weer verschijnen. Er is geen bloed of gore in het spel.

 

De spelers worden aangemoedigd om samen te werken en als een team te winnen. Met het avatarsysteem kunnen spelers hun eigen avatar creëren en elementen als huidskleur, kleding en geslacht kiezen. Deze game biedt allerhande extra items die worden vrijgespeeld via in-game aankopen.