Details

Genre

Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

Pokémon Scarlet en Violet

Als Pokémon-trainer staat er je een groots avontuur te wachten in Paldea, een levendig gebied met uitgestrekte open plekken, hoogvlakten, meren, woestenijen en gevaarlijke gebergtes.

De speler kan kiezen uit drie Pokémon Starter, elk met zijn eigen speciale krachten, en uit drie verschillende scenario’s: Victory Road, Starfall Street en Path of Legends.

Pokémon Scarlet en Violet zijn open-world games waarin de speler de gigantische regio Paldea verkent om een grote verscheidenheid aan wezens te verzamelen, te trainen en te bestrijden en om de beste Pokémon-trainer van het land te worden. Als Pokémon-trainer probeer je de acht uitdagende Gyms in de regio te verslaan om uiteindelijk voor de Champion Rank te gaan.

 

PEGI 7

Pokémon-duels zijn een belangrijk onderdeel van de gameplay. De kleurrijke wezens vechten het uit in intense gevechten door te bijten, te klauwen, te slaan, te schoppen en een reeks krachtige aanvallen te gebruiken. De gevechten laten geen bloed of gore zien en verslagen Pokémon verdwijnen in een lichtflits.

Net als in eerdere Pokemon-games heeft de speler de basis snel onder de knie, maar de tegenstanders worden steeds moeilijker. De uitdaging ligt er vooral in te beseffen tegen welke wezens je het beste kan vechten, hoe je aanvallen moet pareren alsook de voor- en nadelen van elk wezen goed kennen.

Let op: er zijn twee versies van dit nieuwe Pokémon avontuur, elk met verschillende Pokémon om te vangen. Als spelers hun Pokedex willen aanvullen, moeten ze beide versies van het spel kopen of wezens ruilen met iemand die de andere versie heeft.