Details

Genre

Strategie

PEGI

Platformen

Sid Meier’s Civilization VI Anthology

 

Laat je beschaving razendsnel groeien en bouw een rijk dat de tand des tijds zal doorstaan in deze epische bundel boordevol spelinhoud.

 

 

De Civilization-reeks is al jaren een van de populairste in het strategie-genre. Met deze verzameling bezit je het originele Civilization VI spel en de vele uitbreidingspakketten, die voor uren speelplezier zorgen.

 

Het spel volgt de bekende strategieformule: bouw je rijk uit van een primitieve nederzetting tot een wereldmacht en kijk hoe de wonderen van je rijk zich over de wereldkaart uitbreiden door andere rijken te veroveren en nieuwe technologische innovaties te benutten.

 

Naarmate je vordert in het spel, ontgrendel je tech-bonussen die de ontwikkeling van je beschaving een zetje geven. Hiermee bouw je spoorwegen, tunnels, dammen en kanalen om je wereld aan te passen en je welvaart van je rijk te vergroten. Maar dit maakt je niet immuun voor omgevingsfactoren. herbouw je rijk na natuurrampen zoals stormen, overstromingen en vulkanen.

 

Speel als historische figuren en benoem gouverneurs om de loyaliteit van je volk te winnen en opstanden te voorkomen. Je kunt lucratieve handelsroutes bouwen met Cleopatra uit Egypte, allianties sluiten met Gandhi uit India of met de militaire kracht van je troepen pronken met Napoleon uit Frankrijk.

 

PEGI 12

Sid Meier’s Civilization VI Anthology is een strategiespel dat kinderen op een creatieve en interactieve manier leert over de menselijke geschiedenis.

 

Het spel kan ingewikkeld lijken voor jonge spelers, vooral in het begin, maar er zijn verschillende settings en tips die het spel een stuk toegankelijker maakt.

 

Het geweld vindt plaats wanneer de legers van twee naties elkaar in de strijd ontmoeten, maar het wordt gepresenteerd vanuit een top-down perspectief. De strijders verschijnen als kleine speelgoedsoldaten en de speler heeft geen directe controle over de gevechten.