Met ongeveer 30% van de werkkracht, zijn vrouwen in de minderheid in de gamesector. Jaar na jaar evolueert dit in de positieve richting en komt er meer gelijkheid op de werkvloer, en om dit mee te bevorderen werpen we graag een blik op het leven van enkele Belgische vrouwen die in games werken, om zo hopelijk andere vrouwen aan te moedigen om de sprong te maken.

Sheryn Khafagy – Community Manager bij PLAION

We spreken met Sheryn Khafagy, Community Manager bij PLAION Benelux. Met al 3 jaar ervaring als community manager, neemt ze dagelijks de verantwoordelijkheid op zich voor het beheer van hun sociale mediakanalen, de samenwerking met influencers en de interactie met de community. Ze is ook al 8 jaar bezig met het creëren van content op haar eigen Twitch kanaal, waar ze bekend is als “eskea”, en ze is steeds actief betrokken geweest op gameforums, wat de basis legde voor haar sterk geloof in community management en dat hierin haar roeping lag.

Ze is vooral trots op de organisatie van een succesvol evenement voor Dead Island 2, waarbij zowel influencers als echte fans werden uitgenodigd om de game te ervaren en vragen te stellen aan de ontwikkelaars. Haar focus op inclusiviteit en het betrekken van de gemeenschap bij evenementen weerspiegelt haar toewijding aan haar vakgebied.

In haar ervaring heeft Sheryn geen discriminatie ervaren als vrouw in de gamesector. Ze geeft aan samen te werken met een diverse groep aan internationale professionals binnen haar team. De sector is nog klein in de Benelux en er zijn weinig open vacatures, maar er is veel interesse. Het is dus belangrijk voor sollicitanten om zich te focussen op de vereiste vaardigheden voor openstaande vacatures en zeker relevante hobby’s te vermelden op hun CV. Zo was haar ervaring als content creator doorslaggevend om aangeworven te worden bij PLAION. Ze benadrukt ook het belang van netwerken en het stellen van vragen aan mensen die al werkzaam zijn in de gewenste functie, om zo goed voorbereid te zijn voor sollicitaties.