Met ongeveer 30% van de werkkracht, zijn vrouwen in de minderheid in de gamesector. Jaar na jaar evolueert dit in de positieve richting en komt er meer gelijkheid op de werkvloer, en om dit mee te bevorderen werpen we graag een blik op het leven van enkele Belgische vrouwen die in games werken, om zo hopelijk andere vrouwen aan te moedigen om de sprong te maken.
Sophie Schiaratura – Chief Product Officer bij Maracas Studio
We spreken met Sophie Schiaratura, Chief Product Officer bij Maracas Studio. Haar reis door de Belgische game-sector is opmerkelijk te noemen. Na haar studie in publiciteit kwam ze toevallig terecht in de gamesector als PR-verantwoordelijke bij Fishing Cactus in Bergen. Gedurende meer dan 10 jaar heeft ze zich daar bezig gehouden met communicatie, marketing en later ook projectmanagement. Na deze periode voelde ze de behoefte om nieuwe wegen te verkennen en meer voor zichzelf te doen. Ze koos ervoor om zelfstandige te worden en haar kennis in te zetten voor het ontwikkelen van het Belgische game-ecosysteem.
Een van haar meest trotsmakende momenten is de groei van Maracas Studio, waar ze nu al 2 jaar als CPO (Chief Product Officer) actief is. Ze is er trots op dat ze, samen met haar partners, een studio van 6 voltijdse medewerkers die volop geloven in wat ze doen en er nog plezier aan beleven ook. Ze is ook heel blij om te zien hoe de videogamesector zich ontwikkelt in België, vooral met de komst van structuren die de oprichting van videogame-studio’s mogelijk maken, zoals de nieuwe master in videogames aan het HEAJ, het Game Dev Afterwork initiatief dat ze zelf hebben opgestart en vele andere interessante initiatieven waarbij hun studio betrokken is.
In haar ervaring hebben vrouwen gelijke kansen op werk binnen de Belgische gamesector. Ze gelooft dat het probleem eerder ligt bij de bewustwording en de voorlichting over de mogelijkheden binnen de sector, vooral op het gebied van technische vaardigheden zoals programmeren en game design. Voor startende vrouwen raadt Sophie aan om zich te informeren over de verschillende carrièremogelijkheden binnen de gamesector en om te streven naar een goede vertegenwoordiging van vrouwen, vooral in technische disciplines. Ze gelooft dat in België deuren openstaan voor vrouwen en moedigt hen aan om hun plaats in de sector op te eisen en te gedijen binnen deze boeiende sector.
Bekijk ook:
Van spel naar herstel: de rol van games in de gezondheidszorg
Games vinden steeds vaker een plek binnen de gezondheidszorg en therapie,…
Hoe zorg je voor jezelf (en elkaar) tijdens het spelen van videogames?
Videogames bouwen de mogelijkheid in om ongewenst online gedrag te rapporteren.…
Hoe vermijd je ongewenst game gedrag?
Videogames bouwen de mogelijkheid in om ongewenst online gedrag te rapporteren.…