Details

Genre

Vechten

PEGI

Platformen

Clash Royale

In Clash Royale moet je op het juiste moment gevechtskaarten inzetten, de strijd aan gaan in de arena en je tegenstander te slim af zijn in dynamische realtime gevechten. Als speler probeer je een meesterstrateeg te worden en konings- en prinsessentorens van je tegenstanders neer te halen.

Clash Royale is een competitief spel waarin je lid kan worden van een clan. Je kan vechten in epische clanoorlogen en deelnemen aan wereldwijde toernooien waarin je het opneemt tegen de beste spelers ter wereld. In een gevecht heb je twee torens die de vijand bombarderen en een hoofdtoren waarop je koning zit. Met gevechtskaarten, of de battledeck, stuur je eenheden de arena in.

Er zijn meer dan honderd unieke kaarten om te verzamelen en te upgraden, waaronder de iconische varkensruiter en de bekende troepen, spreuken en verdedigingswerken uit Clash of Clans. Door gevechten te winnen en nieuwe arena’s te bereiken, voeg je krachtige kaarten aan je verzameling toe.

Clash Royale is een free-to-play tower defense– en realtime multiplayergame, ontwikkeld en uitgebracht door Supercell, de studio achter de razendpopulaire mobiele games Clash of Clans en Brawl Stars.

 

PEGI 7

Het geweld in Clash Royale is mild, met een cartooneske visuele stijl en er is geen bloed te zien.

Het is een free-to-play videogame, wat betekent dat het gratis te downloaden en te spelen is. Het progressiesysteem is tijdrovend, maar door in-game aankopen kan dit proces versneld worden (door upgrades, personages en andere items met echt geld te kopen). Met de aankoop van een Pass Royale ontgrendel je elk seizoen nieuwe items, zoals torenskins, emotes en krachtige magische artefacten. Regel in-app aankopen via de toestel-instellingen.

Spelers nemen het online op tegen andere tegenstanders van over de hele wereld. Er is ook een in-game, ongemodereerde chatfunctie, waarmee spelers direct met elkaar kunnen communiceren. Videogames bouwen de mogelijkheid in om ongewenst online gedrag te rapporteren. Om online gamen voor iedereen aangenaam te houden, is het van belang dat deze tools worden gebruikt. Hier vind je de link (in het Engels) die concreet beschrijft hoe je spelers kan blokkeren en/of rapporteren in Clash Royale.