Details

Genre

Schieten
Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)

PEGI

Platformen

Fortnite

Fortnite is een online schietspel waarbij je samen met 99 andere (online) spelers op een eiland wordt gedropt. Doel van het spel? Andere spelers uitschakelen door hen neer te schieten en zo zelf als enige overlevende overblijven.

Om jezelf te beschermen en als last man standing het spel te winnen, bouw je forten met de stenen en het hout dat je onderweg verzamelt. Om je overlevingskansen te vergroten, kan je ook samenwerken met andere spelers en kleine groepjes vormen.

Je kan Fortnite op verschillende platformen spelen: op consoles, maar ook op de computer of op mobile devices. Spelers kunnen via verschillende toestellen online tegen elkaar strijden.

FortniteIn de Battle Royal mode speel je verschillende potjes of matches. Wil je graag een speelduur afspreken met je kind, dan is ‘een bepaalde tijd gamen + één potje’ een handige leidraad. Zo moet je kind de game niet middenin een match uitzetten. Weet dat één potje maximum 20 minuten duurt. Tenminste als je het wint en als allerlaatste overblijft. Meestal is een match dus (veel) sneller afgelopen.

PEGI 12

Het doel van het spel is het neerschieten van andere spelers, maar het geweld voelt niet heel realistisch aan. Met de juiste begeleiding (bijvoorbeeld in-game aankopen en de chat monitoren), is dit spel veilig voor kinderen.

Fortnite kan je gratis downloaden. Toch kan het spel wel wat geld kosten: je kan je voor je personage(s) namelijk een nieuw kostuum, nieuw dansje of nieuw wapenarsenaal… kopen. Weet dat je in-game aankopen kan controleren dankzij de parental control tools van het toestel waarop wordt gespeeld.

Chat – zowel geschreven als gesproken – kan niet worden uitgeschakeld en is niet gemodereerd. Ongepast taalgebruik of een speler die je uitscheldt? Je kan bepaalde spelers op mute zetten. Om het chatprobleem te omzeilen, kan je ook in private modus spelen waardoor je enkel een team vormt met vrienden.

Je kan een speler rapporteren als die over de schreef gaat/vals speelt.

Je kan de speelduur instellen en in-app aankopen beheren via de parental control tools op het toestel waarop gespeeld wordt.

Epic Games werkt met de International Age Rating Coalition (IARC) om Fortnite Creative Mode-content te beoordelen. De beoordelingen variëren van E (voor iedereen) tot Teen (tiener) en zijn bedoeld om ouders inzicht te geven in de inhoud die hun kinderen binnen Fortnite kunnen tegenkomen. Ouders kunnen met Ouderlijke Controles content boven een bepaalde beoordeling blokkeren, maar specifieke creaties kunnen ontgrendeld worden met een pincode. Contentmakers kunnen een IARC-vragenlijst invullen om een IARC leeftijds-rating of een regionale classificatie te verkrijgen. Het invullen van de vragenlijst is verplicht voordat door Epic moderators gemaakte spelerseilanden worden gepubliceerd.