Details

Genre

Creatief
Actie-Avontuur
Familie
Simulatie

PEGI

Platformen

Minecraft

Minecraft wordt weleens vergeleken met virtuele Lego. Je hebt toegang tot oneindig veel blokken en daarmee kan je werkelijk alles bouwen dat je je maar kan bedenken.

Het spel kan in verschillende modes gespeeld worden, sommige mét en sommige zonder monsters, alleen of in multiplayer.

MinecraftMinecraft kan je in drie verschillende modi spelen. In de Creative mode kan je vrij en creatief bouwen, er zijn geen monsters, winnaars of verliezers. Je kan niet sterven. In de Adventure mode speel je samen met anderen en neem je het op tegen monsters. In de Survival mode verzamel je grondstoffen, vecht je tegen monsters en probeer je te overleven.

PEGI 7 en 12

Er zijn verschillende edities en versies van Minecraft, elk met een eigen PEGI-rating. Geen realistische graphics hier. Minecraft lijkt wel een eighties videospel: blokkerig en old school.

Jonge kinderen spelen best in de Creative mode, waar ze niet belaagd worden door enge monsters (creepers).

Er is ook een variant van het spel die je op een publieke server kan spelen met anderen. Daarin loop je als speler het gevaar om griefers of pestkoppen tegen het lijf te lopen. Griefers zijn andere spelers die eropuit zijn om je bouwwerken te vernielen of je spullen te stelen, voor de lol. Een spel op een publieke server is daarom minder geschikt voor jonge kinderen.

Single player mode is de veiligste modus: niemand kan de speler contacteren via de chatfunctie of in diens wereld komen meespelen. In de multiplayer mode kan je (op een publieke of private server) samen spelen. Je kan anderen zien en ermee chatten. Die anderen kunnen zowel vrienden (bvb. op een eigen private server) als onbekenden zijn.

Online vind je ook family-friendly servers. Die worden gemodereerd door ouders, waardoor er kindvriendelijke gedragsregels gelden.

Minecraft is een spel zonder eindpunt, waardoor je jezelf er gemakkelijk in kan verliezen. Je kan de speelduur instellen via de parental control tools op het toestel waarop gespeeld wordt.